Victor Campenaerts windtunnel
16 april 2019

Perspericht Victor Campenaerts valt werelduurrecord wielrennen aan in Mexico

Om 18hr Belgische tijd zal Europees titelhouder tijdrijden Victor Campenaerts een poging wagen het werelduurrecord te verbreken in de Velodromo Bicentenario in Aguascalientes (Mexico), dat nu op het palmares staat van Bradley Wiggins (54.526km in 2015).

Victor heeft deze poging heel wetenschappelijk benaderd en nauwgezet voorbereid. Hij besteedde vele uren aan het testen van de optimale fietspositie en het verbeteren van zijn aerodynamische weerstand en vermogen in de lage snelheidswindtunnel in BikeValley (Beringen, Limburg).

Harm Ubbens, BikeValley engineer, deelt zijn ervaringen over de samenwerking met Victor:

Victor is een geweldige atleet met oog voor detail. Van lichaamspositie tot accessoires, alles werd ten volle geoptimaliseerd om de beste aerodynamische houding voor hem te creëren. Met zijn aerodynamische indicatoren, materiaal, vermogens output en volharding, denk ik dat hij een heel goede kans heeft om het record te verbreken.

Stefanie Lambeens en Bert Celis, BikeValley management team, beklemtonen het belang van aerodynamica voor het verbeteren van resultaten op de fiets: “Met huidige technologieën is het veel gemakkelijker en toegankelijker om marginale winst te boeken. Genoeg tijd investeren in je aerodynamische positie en comfortniveau op de fiets zal meer waarde en resultaten opleveren voor iedereen met een passie voor fietsen en wielrennen."


Om je eigen niveau te testen of voor meer info, bezoek: http://bit.ly/BikeValleyContact. De eerste drie inschrijvingen krijgen 50% korting.