BikeValley

Bike Valley Incubator is een open innovatiecentrum voor de fiets- en wielerindustrie in Vlaanderen, internationaal bekend als een echt fietsparadijs!

De innovatie-hub heeft een unieke lage snelheid wind tunnel en klimaatkamer, waar dagelijks studies en testen uitgevoerd worden om fiets condities te optimaliseren. Hier bracht Victor Campenaerts vele uren door ter voorbereiding van zijn werelduurrecordpoging in april.

BikeValley is er echter ook voor de wielertoerist en amateurrenner, in onze wind tunnel wordt er advies gegeven rond aerodynamica, fietspositie, comfortniveaus, kledij en accessoires.

Daarnaast is BikeValley steeds op zoek naar ondernemers en bedrijven in het fiets- en sport ecosysteem die zich bij de Limburgse start-up community willen aansluiten, door bijvoorbeeld zich in de incubator te vestigen of door deel te nemen aan onze vele innovatie projecten.

Bikevalley is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Flanders BikeValley, Bioracer, Voxdale, Ridley & Lazer.